Новини

Лена Бориславова за ротацията: Публично страдание от шпиц команда - типичен герберски маниер в опит публично всичко да се взриви

  08.02.2024 09:01  
Лена Бориславова за ротацията: Публично страдание от шпиц команда - типичен герберски маниер в опит публично всичко да се взриви

"От ГЕРБ ходят по телевизиите и се жалват за ротацията". Това каза в ефира на Нова тв Лена Бориславова от "Продължаваме промяната".

"Важно е да видим какво би работило за държавата. Виждате какво се случва по света", добави тя.

"Николай Денков е признат навсякъде в света, ето днес ще се види с Марк Рюте, нека продължи така, с добрата си работа".

"За нас следващият премиер е Мария Габриел, както сме поели ангажимент да гласуваме. Работата на кабинета трябва да продължи съгласно утвърдената програма и приоритети", каза Лена Бориславова.

Относно персоналния състав на кабинета тя посочи, че националните органи на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС ще вземат решения в кои министерства работата е вървяла достатъчно убедително и в кои не.

"Бойко Борисов е добре приет и разпознат в Унгария, от друга страна обаче лидерите на ПП имат своето признание от други световни лидери. Нека припомним на колегите от ГЕРБ, че имат всички регулатори и цялата държавна администрация, в кабинета също имат експерти и то по предложение на Мария Габриел. Ние от ПП имаме забележки към работата на Калин Стоянов, но не по отношение на Шенген, а относно казуса на Мартин Божанов- Нотариуса", каза Бориславова.

"За хората не е от значение на кого му се пътува, а кой върши работата и дава резултати, така че нека не навлизаме в махленски истории", заяви тя по отношение на твърдението, че Денков иска да е външен министър, защото му се пътувало.
"Водят се преговори, на масата се поставят и политически имена за поста на министри, но засега няма да коментирам. Мария Габриел и Николай Денков трябва да се разберат", категорична е тя.

"В момента, ако зависи от мен, бих казала, че не е време за избори", добави тя.

Управлението не е на всяка цена, но решението на ПП/ДБ остава да се подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ, с премиер Мария Габриел и с минимални промени в състава.

Този разговор, който в момента се води, е публично страдание от шпиц команда - типичен герберски маниер в опит публично всичко да се взриви. Такава оценка на последните два дни даде Лена Бориславова.

Според нея с този маниер ГЕРБ искат да предоговорят всичко, тъй като "апетитът идва с яденето". Бориславова обаче заяви още веднъж убеденост, че ротацията ще се случи, както е договорена и с минимални промени след оценка и анализ, който в момента се прави.

По думите й, ако Делян Добрев действително има документ, в който да е записано това, което твърди, е щял вчера в студиото да дойде с документа и да го размята публично.

От "Продължаваме промяната" смятаме, че както ние сме в коалиция с "Демократична България", така и ГЕРБ са в коалиция с ДПС. По всички важни теми се появява и Делян Пеевски.

Относно избора за председател на СОС Бориславова коментира: Трябва да се спре това, което се случва, да се вземе решение и СОС да заработи. Защото, ако искаме да има резултати, трябва да се работи.