Свят

Крал Чарлз III с първо изявление след диагнозата рак

   
Крал Чарлз III с първо изявление след диагнозата рак

Британският крал Чарлз III изрази благодарността си за показаната от обществеността подкрепа в първото си публично изявление, след като му бе поставена диагноза рак, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.

"Бих искал да изразя своите най-сърдечни благодарности за многобройните послания в моя подкрепа и пожелания за бързо възстановяване, които получих в последните дни", се казва в изявлението на монарха.

"Както всички страдащи от ракови заболявания знаят, подобно мило отношение е най-голямото успокоение и насърчение. Наистина е разчувстващо да чуя, че споделянето на моята диагноза е помогнало за нарастването на обществената съпричастност и е осветлило работата на всички организации, подкрепящи онкоболните и техните семейства във Великобритания и по целия свят. Моето доживотно възхищение за неуморните им грижи и отдаденост е още по-голямо сега, когато сам преживявам това", се казва още в изявлението на краля.

Бъкингамският дворец отбеляза при оповестяването на диагнозата, че става въпрос за форма на рак, но не и на простатата, заради чието уголемяване Чарлз бе опериран. Именно по време на интервенцията на простатата бе открито раковото му заболяване.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14