Шоу

Експерт съветва как да запазим дома си топъл в студено време

   
Експерт съветва как да запазим дома си топъл в студено време

За да запазите дома си топъл в студено време, е необходимо да проверите няколко неща, споделя експертът Татяна Середенкова.

По думите й е необходима проверка на прозорците и вратите на входа. Ако те са отворени или не са плътно затворени, тогава общите части стават студени, а след това и апартамента се появява течение.

Също така леко отворена врата към входа може да охлади цяло крило на къщата.

Също така си струва да проверите прозорците в апартамента, подчерта експертът. Това може да се направи самостоятелно или с помощта на специалист. Ако прозорците пропускат топлината, те могат да бъдат запечатани със специална изолация.

„Въпреки това, ние не бихме препоръчали запечатване на прозорец, който се отваря за вентилация: без вентилация режимът на влажност ще бъде нарушен (оптималната влажност в апартамент е 40-60%), влагата ще се натрупа върху прозорците и наклони, в резултат на което ще се разпространи мухъл” - казва Середенкова.

Тя също така посъветва да проверите стените за запазване на топлината, особено ъглите. Може да се окаже, отбеляза експертът, че има проблеми с фасадната зидария, поради което фасадата замръзва, а това от своя страна се отразява на температурата в апартамента. В някои случаи си струва да изолирате стените отвътре, но това трябва да се обсъди със специалисти.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14