Свят

Съпругът на Ники Хейли за Тръмп: Животните никога не биха позволили на най-глупавите да водят глутницата

   
Съпругът на Ники Хейли за Тръмп: Животните никога не биха позволили на най-глупавите да водят глутницата

Бившият президент Доналд Тръмп в събота запита защо съпругът на Ники Хейли не участва в предизборната кампания, предизвиквайки остри отговори както от бившия посланик в ООН, така и от нейния съпруг, който в момента е в чужбина на мисия на Националната гвардия, предаде Асошиейтед прес.

“Какво стана със съпруга й?”, попита Тръмп пред симпатизанти в Конуей, Южна Каролина. Той и Хейли провеждат събития в целия щат преди първичните избори на Републиканската партия на 24 февруари. “Къде е той? Той си отиде. Той знаеше. Той знаеше.”

Хейли отговори в публикация на X: “Майкъл е изпратен да служи на страната ни, нещо, за което не знаете нищо.”

Това е последният пример за Тръмп, който осмива опонентите си заради тяхната военна служба за САЩ, връщайки се към неговия въпрос дали покойният сенатор Джон Маккейн, военнопленник във Виетнам, е бил герой, защото Тръмп харесваше "хора, които не бяха заловени". По време на политическата си кариера Тръмп е обвиняван в пренебрегване на дългогодишните норми за избягване на словесни атаки срещу настоящи или бивши военнослужещи или хора в семейството на политик.

Майкъл Хейли започна едногодишен стаж през юни в Националната гвардия на армията на Южна Каролина. Той се подвизава като щабен офицер в 218-та бригада за подобряване на маневрите, която според Националната гвардия осигурява подкрепа в Африканския рог.

Малко след коментарите на Тръмп, Майкъл Хейли публикува мем в собствения си акаунт в X със снимка на вълк и текст: “Разликата между хората и животните? Животните никога не биха позволили на най-глупавите да водят глутницата”. Щабът на Ники Хейли потвърди, че акаунтът принадлежи на нейния съпруг.

Тръмп каза, че е избегнал служба във войната във Виетнам чрез студентски и медицински отсрочки. А съпругата на Тръмп, бившата първа дама Мелания Тръмп, отсъства от предизборната кампания и не се е появявала с него на публично събитие за кампанията след речта му за обявяване.

Хейли подтикна Тръмп да я обсъжда, тъй като тя се опитва да промени траекторията на надпреварата, след като бившият президент и основен фаворит спечели първичните избори на републиканците в първите три щата.

“Доналд, ако имаш да кажеш нещо, не го казвай зад гърба ми. Излез на сцената за дебат и ми го кажи в очите,” каза тя пред привърженици в събота.

Хейли изрази гордостта си от службата на съпруга си, добавяйки, че всеки военен съпруг знае, че военната кариера е „семейна жертва“. Както често правеше в речи през последната година, Хейли разказа за трудностите на съпруга си да се приспособи към живота след разполагането му в Афганистан. Той не можеше да понася силни шумове, каза тя, и не можеше да понася тълпи.

Хора като нейния съпруг правят такива жертви, “защото все още вярват в този удивителен експеримент, който е Америка,” каза тя.

„Ако те са готови да се жертват за нас, не трябва ли ние да сме готови да се бием за Америка тук? Защото имаме държава за спасяване,” каза Хейли, завършвайки речта си.

 


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14