Спорт

Лошото време прекрати преждевременно слалома в Банско

   
Лошото време прекрати преждевременно слалома в Банско

Слаломът от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско бе прекратен преждевременно заради лошите метеорологични условия над родния зимен курорт.

Първоначално състезанието бе прекъснато заради лоша видимост, а впоследствие и отменено.Силен дъжд, примесен със снеговалеж, бурен вятър и лоша видимост доведоха до решение от страна на рейс директора на Международната федерация (ФИС) Маркус Валднер състезанието да бъде отменено преди завършването на първия манш след забавяне от около половин час.

"Много силен вятър. Проблем беше и дъждът. Нямаше просто добра видимост. Не беше достатъчно добре за състезателите да карат в тези условия. Да, прогнозата не е добра за втория манш. Ще има повече вятър, както и значително по-лоши условия - не е лесно да вземеш такова решение", каза самият Валднер.

Лошото време не попречи стартът в Банско да започне по предварителен план в 10:30 часа българско време. Първият от двамата българи, заявени за участие - най-добрият ни скиор Алберт Попов, се спусна по трасето със стартов номер 17, като даде 15-о време, на +3.59 сек зад водача Клеман Ноел от Франция. Аби не съумя да се справи с неблагоприятните условия. Той бе подкрепян неистово от българска агитка, като повечето от тях бяха с фланелки "Go Abi, Go".

Алберт кара по пистата пред погледа на президента на Република България Румен Радев, както и пред своите близки - баба му Албена и дядо му Тодор, както и на неговото семейство - съпругата му Деница Чаева и дъщеря му Кая.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14