Новини

Теменужка Петкова: Ако от ПП вземат и МВнР, ГЕРБ остава без министерство след ротацията

   
Теменужка Петкова: Ако от ПП вземат и МВнР, ГЕРБ остава без министерство след ротацията

За нас от ГЕРБ-СДС е много важно ротацията да се случи по начин, по който сме се споразумели, а именно след първите девет месеца, в които министър-председател е академик Денков, след това Мария Габриел става министър-председател, Външно министерство остава в ръководството на политическа партия ГЕРБ, а академик Денков поема поста на вицепремиер и министър на образованието. Нашата цел в никакъв случай не е избори две в едно. Това каза в ефира на БНР заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

Според Петкова, след като Министерството на външните работи (МВнР) е за ГЕРБ, а и след като за Николай Денков е договорено да поеме образователното министерство, логично е след ротацията МВнР да остане за ГЕРБ.

Не виждам нищо по-ясно и по-естествено от това Външно министерство да остане за ГЕРБ, като това е единственото министерство, което ние имаме. Аз не мога да си обясня откъде дойде тази амбиция на нашите партньори от ПП-ДБ да вземат всички постове в правителството.

Относно аргумента, изказан от премиера Николай Денков, че МВнР е необходимо на "Продължаваме промяната", за да се чува гласа им в чужбина, Петкова коментира, че това е обезпокоително.

"Ако някой си мисли, че може да управлява Министерство на външните работи, за да прави реклама на ПП, то това според мен е много опасно. Външно министерство трябва да говори с гласа на България, с гласа на българския национален интерес, така, както е било винаги досега, и както Мария Габриел показа на всички как трябва да се управлява Министерство на външните работи", заяви Петкова.  

Ако все пак се стигне до избори, българските граждани трябва да знаят, че вината няма да е в партия ГЕРБ, коментира още Теменужка Петкова.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14