Шоу

Перфектното предложение за брак: Вижте математическата формула, която гарантира успех

   
Перфектното предложение за брак: Вижте математическата формула, която гарантира успех

Наближава Празникът на влюбените, а много мъже го избират като идеалната възможност да направят предложение за брак. Те обаче ще бъдат много улеснени, ако се запознаят предварително с математическите вероятности за получаване на отговор "Да", съобщава Мейл онлайн, цитиран от БТА.

Д-р Том Крофорд, математик от Оксфордския университет, вярва, че неговият метод може да увеличи шансовете за щастлив край. Ако следвате тази рецепта за успех, ще си осигурите възможно най-добрия шанс да получите "Да", казва той.

Неговата формула, базирана на проучване, проведено сред 2000 души, изчислява "оценка на предложението" (S) от 1 до 100, като 100 е възможно най-близо до "Да".

Д-р Крофорд препоръчва предложението да се направи по време на романтична вечеря у дома, като отчита няколко променливи величини.

Формулата му за успех се основава на четири ключови фактора - времето на хранене (М), времето на предложението (Т), степента на планиране (Р) и цената на годежния пръстен (С).

Петата бонусна променлива (В) се оценява между 50 и 25 точки въз основа на редица евентуални събития, които могат да се случат по време на романтична вечер у дома.

Въз основа на анализ на отговорите от анкетата д-р Крофорд препоръчва вечерята да започне в 20:06 ч., като предложението за брак задължително се прави след основното ястие, но преди десерта. Оптималната сума, която трябва да похарчите за годежен пръстен, е две и половина месечни заплати, а предложението трябва да се планира от 68 дни - казва той.

Хората, които се надяват „да има сделка“, могат да увеличат шансовете си за успех, като произнесат прочувствена реч (+8 бонус точки), създадат романтична обстановка с осветление и цветя (+7 бонус точки) и пуснат хубава музика (+5 бонус точки).

Въпреки това влюбените, които се надяват да съблазнят партньора си, трябва да избягват да проверяват телефона си (-20 бонус точки), да пускат телевизора за фон (-14 бонус точки), да прегорят храната (-10 бонус точки) и да имат деца в къщата (-6 бонус точки).

Освен това трябва да сте сигурни, че музиката е подходяща, да приготвите само най-добрата храна и да произнесете прочувствена реч, за да спечелите благоразположението на партньора си.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14