Свят

Гърция се готви за адово време

   
Гърция се готви за адово време

Гръцките власти информират за навлизане на циклон със силен дъжд и вятър. Спряха фериботите. От Гражданска защита изпращат съобщения за силна буря с вятър и дъжд, която ще продължи до вторник. Поривът на вятъра в Егейско и Йонийско море достигна до 9-а степен по скалата на Бофорт.

Пристанищните власти прекратиха движението на фериботи и товарни кораби. Предупредени са собствениците на яхти да не влизат в морето. Рибарите изтеглиха лодките си на сушата.

Предупредени са местните власти да вземат мерки и да не допускат приближаване на хора до брега на морето. Пътна полиция отново приканва за внимателно шофиране в цялата страна. Засилени са патрулите за контрол на движението.

Поради лошото време и затруднена пътна обстановка вероятно днес фермерите няма да блокират пътища. Засега няма съобщение от ръководителите на протестите.

Поради силен вятър на остров Закинтос втори ден не могат да овладеят мащабен пожар в горски район. Наложи се прехвърляне на пожарникари и техника от съседни острови, пояснява БНР.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14