Спорт

Григор Димитров загуби финала в Марсилия от французина Юмбер

   
Григор Димитров загуби финала в Марсилия от французина Юмбер

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, не успя да спечели трофей №10 в своята кариера, след като допусна загуба в два сета във финала в Марсилия срещу местния представител Юго Юмбер (4:6, 3:6), предаде gong.bg.

Роденият в Метц тенисист стигна до успеха за малко под час и половина, а за съжаление в хода на срещата очевидно се видя, че умората у Григор след зрелищния полуфинал с Карен Хачанов в съботната вечер е оказала фактор, гарнирано с липсата на оптимално възстановяване.

Иначе, първият сет се движеше по график и за двамата, които уверено печелиха своите подавания до 5:4 за Юмбер, когато французинът спечели при началния удар на Гришо и затвори частта. Вторият сет започна по сходен начин за опонента на българина, който спечели подаването на българина и така водеше до края на срещата.
 
Юго Юмбер спечели жребия и избра да сервира, като го стори безупречно в първия си гейм, след като не даде особени шансове на българския тенисист. Григор отговори подобаващо на своя съперник и бързо дръпна до 30:0, като реализира особено красива комбинация при втория си сервис, завършвайки с бекхенд-уинър по правата. С хубав апроуч пък българинът изравни резултата в южна Франция. Поставеният под №4 французин сервира повторно отлично не остави възможност за пробив пред Гришо.
 


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14