Новини

26 земеделски организации продължават протестите

   
26 земеделски организации продължават протестите

26 земеделски организации, които твърдят, че произвеждат 80% от млякото, 90% от зеленчуците, 30% от зърното, 100% от ориза и маслодайната роза в страната, продължават протестите. В декларация те поискаха незабавно изплащане на държавната помощ за чувствителните сектори, отпадане на данъка върху субсидиите, промяна в Наредбите и в Стратегическия план, за премахване на всички неадекватни изисквания. 

В писмо до медиите инициативния комитет обвинява Българската аграрна камара, която преговаря с правителството, че е "новосъздадена  организация, която дори няма сайт и публична информация за това кои са членовете й, какъв е уставът й, какви са целите и кой я представлява". 

В интервю за БНР по този повод зърнопроизводителят Радослав Христов, член и на аграрната камара, каза, че е крайно време да  се приеме закон за браншовите организации, за да е ясно кой кой е в земеделието. С искане за оставка на Кирил Вътев организациите, които продължават протестите обявиха, че утре планират мащабен протест пред Министерски съвет.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14