Свят

Улици като реки в пустинята: Проливни дъждове парализираха Дубай (СНИМКИ)

   
Улици като реки в пустинята: Проливни дъждове парализираха Дубай (СНИМКИ)

 

Нестабилното време и проливните дъждове изненадаха неприятно живеещите в Дубай, съобщава агенция Ройтерс.

Някои части от Обединените арабски емирства (ОАЕ) бяха наводнени в понеделник (12 февруари). Това блокираха трафика и принуди властите да обявят бедствено положение.

Полицията в Дубай предупреди жителите за неблагоприятните метеорологични условия още рано сутринта. Хората бяха помолени да „стоят далеч от плажовете, да избягва районите с долини, както и местата с проливни дъждове“.

„Зимата е два дни веднъж на 10 години и подобни порои водат до обявяването на извънредна ситуация“, коментира за bTV Надя Иванова-Спасова.

Министерството на човешките ресурси в ОАЕ призова бизнеса да въведе гъвкави условия на работа от вкъщи и всички в Дубай минаха на хаум офис. За децата е обявен ден за онлайн обучение.

Националният център по метеорология на ОАЕ (NCM) регистрира проливни дъждове в Абу Даби, Дубай, Шарджа, Фуджейра, Аджман и Рас ал Хайма. Подобни метеорологични събития са рядкост за пустинните мегаполиси, припомня агенция Ройтерс.

Последните такова бедствия, връхлетели емирството, бяха регистрирано в началото на март и през август 2023 г., когато бурните ветрове и проливните дъждове причиниха сериозни щети.

 

Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14