Шоу

Най-популярните цветя за Свети Валентин и тяхното значение

   
Най-популярните цветя за Свети Валентин и тяхното значение
  google

Подаряваме цветя на Свети Валентин като начин да покажем любовта и признателността си към специалните хора в живота ни. Докато цветята често означават романтичен интерес, със сигурност можете да подарите красив букет на приятели и семейство. Само не забравяйте, че цветята, които подарявате, имат различни значения, вариращи от възхищение до вечна любов. Ето защо е полезно да разберете символиката на цветята, които изпращате на Свети Валентин.

Рози

Когато мислите за Свети Валентин, първото цвете, което ви идва наум, вероятно е розата. Въпреки че е известно, че червената роза символизира истинската любов, можете да намерите и по-интересни вариации, пише iwoman.bg. Белите рози носят чистота и вечна любов, жълтите символизират приятелството, розовите символизират елегантността, а лилавите символизират любовта от пръв поглед.

Лалета

Въпреки че са известни с това, че цъфтят през пролетта, лалетата са много популярни по време на Свети Валентин. Розовите лалета означават любов и приятелство, лилавите символизират власт и кралски особи, жълтите - радост и щастие, белите - прошката и чистотата.

Лилии

Лилиите имат смели, привличащи вниманието цветове, които са чудесно допълнение към всеки букет за Свети Валентин. Представляващо чистота и изискана красота, това ароматно цвете предава различни послания в зависимост от цвета си. Например, оранжевите лилии символизират страст, а белите лилии - скромност, червените са за романтика, а розовите за елегантност.

Орхидеи

Орхидеята сама по себе си е красив и внимателен подарък. Винаги са били смятани за редки, екзотични и изключителни, те представляват единство, любов и красота. По-специално розовите орхидеи символизират чиста обич, но при тях се обръща повече внимание, ако са в саксия - тогава мъжът има наистина сериозни намерения.

В зависимост от цвета, хортензиите могат да представляват много емоции. Розовите хортензии изразяват любов, романтика и емоционална връзка, която резонира с празника. Подаряването на сини хортензии обаче често означава, че има за какво да се извините.

Гардении

Ароматен бял цвят, известен като символ на любовта и доверието, гардениите са страхотно цвете, което да подарите! Гарденията е била използвана през Викторианската епоха като начин за изпращане на съобщения за тайна любов между двама души.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14