Новини

Сарафов поиска охрана за двама прокурори, които са получили куршум в пощата и кръст от клонки

   
Сарафов поиска охрана за двама прокурори, които са получили куршум в пощата и кръст от клонки
  google

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов и Николай Стайков от Антикорупционния фонд по казуса с Мартин Божанов-Нотариуса. Пред кадровиците за втори път застава и съдия Владислава Цариградска, която през 2020 г. подробно е обяснила как е била заплашвана от Нотариуса.

Това, което стана ясно още в началото на изслушването на Сарафов – в неделя той е получил сигнали от двама обвинители от Софийската градска прокуратура, които са споделили, че са получили заплахи за живота. Единият е намерил куршум в пощенската си кутия, а вторият обвинител е дама, която е открила кръст от клонки пред входната си врата. Още днес е поискано съдебна охрана да ги охранява.

Съдия Владислава Цариградска е внесла питане в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства дали е била подслушвана, тъй като има съмнения, че това е ставало години наред.

„Аз съм убеден, че колегите от СГП и екипът от магистрати и следователи, които работят по казуса, са гледали внимателно разследването на АКФ и ще вземат предвид всички обстоятелства, изложени в това разследване. В този смисъл, аз съм убеден, че те са го направили. Ако не са, използвам случая публично да апелирам към тях: „Колеги, запознайте се с разследването на АКФ и вземете като отправна точка във вашето разследване и тези обстоятелства, ако вече не сте го направили”, настоя Сарафов.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14