Шоу

Филип Киркоров посети окупирания от руснаците украински град Горловка, за да спаси кариерата си

  13.02.2024 13:23  
Филип Киркоров посети окупирания от руснаците украински град Горловка, за да спаси кариерата си

Роденият в България певец Филип Киркоров посети окупирания от руснаците украински град Горловка, където изнесе концерт пред ранени руски войници в местна болница.

Маршрутът на пътуването на певеца е бил пазен в тайна от съображения за сигурност. Според политолога Сергей Марков Киркоров е отишъл в ДНР (непризнатата международно отцепила се република), за да „спаси концертите си в Русия“, които бяха отменени след участието му в скандалното голо парти на Анастасия Ивлеева.

Телеграм каналът Mash съобщава, че Филип Киркоров е донесъл „хуманитарна помощ“ на ранените войници, както и компютри, климатици и дори обещание да плати протезите на трима пострадали военнослужещи.

Киркоров, заедно с други руски артисти, участва в „голото“ парти на блогърката Анастасия Ивлеева, което се проведе през декември 2023 г. в московския клуб „Мутабор“. Тогава властите реагираха много остро, подозирайки разпространяване на „ЛГБТ пропаганда“.

Както е известно Филип Киркоров открито подкрепя руската агресия срещу Украйна и е един от любимите певци на Владимир Путин. Заради участието във въпросното парти Киркоров се изправи пред риска да отменят негови концерти, както и да скъсат договорите му за участие. Смята се, че посещението на фронта в Украйна цели да реабилитира певеца.