Анализи

Вътрешният министър призна за голям проблем с наказателния паркинг

   
Вътрешният министър призна за голям проблем с наказателния паркинг

МВР ще бута стари сгради, за да съхранява коли, иззети от пияни и дрогирани шофьори. Сега те се паркират на 4 места, които са препълнени. Това става ясно от писмен отговор на вътрешния министър Калин Стоянов на въпрос от депутата от “Продължаваме промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев. Затова се налага да се паркират и пред районните управления, което създава затруднение за живеещите в съседство, обобщи "24 часа".

От началото на август м.г., откакто мярката да се отнемат коли на дрогирани и каращи с над 1,2 промила алкохол в кръвта водачи действа, МВР отдели 3 паркинга за тях - в с. Долни Богров, в Казичене и на паркинга на жандармерията, които вече са препълнени. От началото на февруари колите се паркират и в авторемонтната база на МВР.

Обявена е обществена поръчка за събарянето на сгради с отпаднала необходимост.

Ивайло Мирчев пита дали паркираните около районните управления коли не пречат на движението и не заемат ли места за паркиране в синя и зелена зона.

“В повечето районни управления конфискуваните коли се позиционират на служебни паркинги или във вътрешните дворове и не заемат паркоместа”, отговаря Стоянов. Но признава, че има проблем с 2 районни в София.

Едно от тях е 1-о районно на бул. “Шипченски проход”. За там имало множество сигнали от граждани, че иззетите коли пречат. Те са преместени, а хората ще получат информация за предприетите действия, посочва Стоянов. И добавя, че в 3-о РУ в кв. “Красна поляна” колите са паркирани по тротоарите и на улицата, но ще бъдат преместени до дни. С помощта на кметовете МВР търси още терени за иззетите автомобили.

Работи се и по подобряване на обратната връзка със съдилищата, за да знае МВР кои коли са конфискувани и кои трябва да се върнат на собствениците им след оправдаване.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14