Новини

Васко Тодоров посрами БСП в София

   
Васко Тодоров посрами БСП в София

Още реално не е започнала работата на новия общински съвет в София, около който се вихрят безкрайни скандали, но спомените от предишния мандат са още ярки. Една от най-спорните фигури през предишните 4 години е съветникът от БСП Васко Тодоров.

Следата, която той остави в местния парламент, е свързана единствено с гласуването за Георги Георгиев от ГЕРБ за председател на СОС, лобизъм, граничещ с корупционни практики и безкрайни претенции за възнаграждения за несвършена работа. За разлика от сегашната ситуация, в която БСП – София, взе решение да подкрепи временен председател на СОС и сега е под обстрел заради това, през 2021 г. социалистите категорично решиха да не подкрепят кандидатурата на Георги Георгиев за председател на общинския съвет. Само трима от 15 общински съветници от БСП не спазиха партийното решение и един от тях е Васко Тодоров.

Каква е мотивацията му само можем да гадаем, но със сигурност не е морална, а по-скоро материална.

Паралелно работата на Тодоров в общинския съвет е белязана и от опита му заедно с идеологическия му противник Веселин Калановски да прокара лобистки доклад, в интерес на близкия му приятел - бивш царски депутат и политически номад Никола Николов, чийто частен интерес да бъде обслужен за сметка на обществения – скандалното ЖСК „Милано“ в район „Красно село“, с което се направи опит да бъде заграбен общински терен.

Далаверата е осуетена и заради това гневът и озлоблението са насочени към един от най-уважаваните от свои и опоненти в СОС общински съветник Милка Христова. Компроматът срещу нея идва малко преди местните избори през миналата година и тя е отстранена от челно място в листата на БСП в София.

Интересно е как адвокат Васко Тодоров се е оказал на ключовата позиция. Отговорът дават запознати с вътрешните дела на „Позитано“ 20 - той е в интимна връзка с главната юристка на соццентралата – Аглика Виденова.

Знойната блондинка се прослави около скандалите с регистрацията на марката „Коалиция за България“ през 2019 г. и това, че все още не е актуализирано Актуалното състояние на БСП след последния конгрес през 2023 г., когато бяха изключени доста знайни и незнайни членове на партията.

Но Аги-Баги, както самата тя се нарича, все още се ползва със снизхождението на Корнелия Нинова.

Тревожна е обсесията на Васко Тодоров към детски плюшени играчки, с които редовно си качва снимки в една от социалните мрежи. Има и такива в креватна обстановка със същата тази дама – Аглика.

Всичко това е доста смущаващо и неприемливо за традиционния и консервативен български социалист, казват заклети партийци.

За да не бъдем обвинени във „fake news”, използваме само снимки, които са публикувани в личния профил на Vasko Liubomirov Todorov във Facebook.

 


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14