Свят

Болница и жилищен блок в украинския град Селидово са били поразени при руска въздушна атака

   
Болница и жилищен блок в украинския град Селидово са били поразени при руска въздушна атака

Русия нанесе няколко ракетни удара по украинския град Селидово в източната част на Донецка област, при които бяха поразени болница и жилищен блок,  заяви ръководителят на регионалната военна администрация Вадим Филашкин, цитиран от Ройтерс.

"Има данни, че трима души, включително дете, се намират под развалините (на болницата)", написа Филашкин в „Телеграм“, като добави, че 100 пациенти са били евакуирани в болници в близките градове.

Ударът по едно от крилата на болницата в Селидово е бил нанесен в около 01:00 ч. местно време (23:00 ч. по Гринуич). Филашкин публикува видеоклип, на който се виждат взривени прозорци, разкъсани разрушени стени и отломки на сграда, която прилича на медицинско заведение. На кадрите се виждат и пациенти.

Последва и втори удар, при който бяха разрушени 12 апартамента в пететажна жилищна сграда, като най-малко четирима души, включително две деца, бяха ранени, допълни Филашкин.

Както Русия, така и Украйна отричат да нанасят удари по цивилни обекти. И двете страни твърдят, че въздушните им атаки, често далеч от фронтовата линия, имат за цел да унищожават критична енергийна, военна и транспортна инфраструктура.

През последните седмици град Селидово, чието население преди войната е наброявало около 24 000 души, е обект на засилени руски въздушни удари, съобщават украинските власти.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14