Новини

Дейвид Камерън в МС: България показва солидарността си с Украйна, Путин трябва да разбере, че е сбъркал

   
Дейвид Камерън в МС: България показва солидарността си с Украйна, Путин трябва да разбере, че е сбъркал

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещнаха с министъра на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън. Основна тема на разговорите са били помощта за Украйна и борбата с незаконната миграция, предаде репортер на Novini.bg.

В центъра на дискусията бяха темите от общ интерес, като например войната в Украйна. Споделяме тезата, че войските на Украйна се бият за всички демократични страни. Това не е национален въпрос, това е въпрос, който засяга цяла Европа. Така че е наше общо дело да помогнем на Украйна да спечели войната, защото, ако Русия спечели, това може да има дългосрочни последици за целия свят, заяви Денков.

Той посочи, че на срещата е обсъдена и темата за миграцията.

Решението на въпроса с миграцията може да се случи само с общоевропейски усилия, отбеляза Денков.

България е важен съюзник в НАТО и важен икономически партньор за Великобритания. Тази сутрин обсъдихме твърдата подкрепа на Украйна, която се бори с незаконната война. Нищо не е по-важно от гледна точка на световната и европейската сигурност. Путин трябва да разбере, че е сбъркал и България показва солидарността си, както го прави и Великобритания в подкрепа на тази борба, заяви Дейвид Камерън.

Ако се разреши на Путин да превземе друга държава, той няма да спре, ще поиска още. Ако искаме да продължим да се борим за свобода, трябва да подкрепим държавата, която защитава своите граници. Трябва да направим необходимото за една по-силна и по-силна Европа. Българските колеги знаят, че може да се прави повече, може да се помага повече, защото това е в интерес на всички нас, това е в интерес на отбраната на държавите ни. По този начин можем да създадем една по-силна НАТО, добави британският външен министър.

денков камерън габриел


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14