Спорт

Григор преодоля италианец на старта в Ротердам

   
Григор преодоля италианец на старта в Ротердам

Григор Димитров се класира за осминафиналите на тенис турнира в Ротердам, след като надви Лоренцо Сонего от Италия със 7-6 (4), 6-3. Срещата продължи малко над час и половина.

Двубоят започна силно за най-добрия ни тенисист, който проби в откриващия сервис гейм на съперника. Постепенно обаче Сонего се съвзе и върна брейка. Стигна се до тайбрек след превъзходство на сервиращите. В дългия гейм Григор на два пъти губеше преднина от две точки разлика, но в крайна сметка пречупи съпротивата на Сонего за крайното 7-4.

Във втората част двамата пропуснаха по две точки за пробив, преди да се стигне до осмия гейм, в който Димитров направи решителен брейк. След това сервира успешно за място в следващата фаза на надпреварата. Той приключи без загубена точка на първи сервис в целия мач – 39/39, и отрази три от четирите точки за пробив пред Сонего. Григор направи 24 завършващи удара и едва шест грешки.

В спор за място на четвъртфиналите в нидерландския град първата ни ракета ще се изправи срещу унгареца Мартон Фучович. Двамата имат общо четири мача помежду си, като балансът е 2-2. Димитров игра с унгареца по-рано през годината на Australian Open, когато спечели в четири сета. 

"Не играх най-добрия си тенис, но бях много солиден в ключовите моменти, точно това търсех. Физически бях на много добро ниво. Щастлив съм, че спечелих този двубой, Сонего е качествен тенисист, никога не бях играл срещу него. Той е много мощен, имаше много енергия, но аз изчаках своя момент", коментира Димитров в интервюто на корта след мача.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14