Новини

Кметът на Варна недоумява как е бил назначен служител в общината с криминално минало

   
Кметът на Варна недоумява как е бил назначен служител в общината с криминално минало

Кметът на Варна Благомир Коцев недоумява как е бил назначен служител в администрацията с криминално минало. Задържаното лице с подкуп от Община Варна е отговаряло за надзора на строителството на терен и смятам, че то е било в пряк контакт с инвеститори и с граждани, които са имали отношения с дирекцията за строителен контрол - това каза пред БНТ кметът на Варна Благомир Коцев. В общината се прави вътрешна проверка, за да се установи дали това е не част от някаква голяма схема.

"Надявам се и съм убеден, че ГДБОП ще продължат това разследване и ако има такива служители, те ще бъдат идентифицирани и съответно повдигнати обвинения и към тях. Силно се надявам, че това не е така, но ми се иска органите на реда да проведат това разследване, за да разберем", каза Коцев. По думите му, това са служители, които са били назначени в Община Варна преди 2 години. Оказва се, че задържаното лице има и криминално минало.

"Това повдига у мен недоумение как предишната администрация да допусни назначаването на такова лице на длъжност в обществена институция", добави кметът. По отношение на започналото дело за замърсяването на Варненското езеро през 2019 г., Благомир Коцев каза, че обществената поръчка по изграждането на новата тръба е била пусната преди встъпването му в длъжност.

"Процедурата вече е към своя край, предстои избора на изпълнител за полагането на тръбата под Варненското езеро. Хубавото е, че сме осигурили средства от държавата", поясни той.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14