Автомобили

Стартираха продажбите на най-скъпото Renault

   
Стартираха продажбите на най-скъпото Renault

Новото Renault Rafale стъпва на европейския пазар. Купеобразният кросоувър се превърна в най-скъпия модел на френската марка, като цената му започва от 45 000 евро. Това съобщава сайтът L'Argus .

Новото Renault Rafale е 4.7-метров купе-кросоувър със скосен купеподобен покрив и висока линия на прозорците. Моделът има за цел да се превърне в по-достъпна алтернатива на BMW X4 и Mercedes GLC Coupe, а основният му конкурент е Peugeot 408.

Кросоувърът е изграден върху платформата на Renault Austral и родството с този модел се вижда в купето - той е заимствал виртуалното арматурно табло, големият портретен сензорен екран и проекцията на предното стъкло. Всички Renault Rafale имат спортни седалки. Обемът на багажника е 530 литра.

Базовата конфигурация на Renault Rafale 2024 включва 20-цолови джанти, адаптивни LED фарове, двузонов климатроник, адаптивен круиз контрол и камера за обратно виждане. Версията Esprit Alpine (със стартова цена от €49 000) добавя гланцово черно покритие, електрическа задна врата, отопляеми седалки и управляеми задни колела.

Засега кросоувърът Renault Rafale се предлага само с предно задвижване и хибриден агрегат с мощност 200 конски сили, състоящ се от 1.2-литров турбо двигател и електрически мотор. Малко по-късно ще се появи plug-in хибрид със задвижване на четирите колела и мощност около 300 сили./Fakti


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14