Новини

Кристина Петкова от ПП-ДБ: Ротация ще има и тя ще мине безпроблемно

   
Кристина Петкова от ПП-ДБ: Ротация ще има и тя ще мине безпроблемно

Всички очакваме акад. Денков и Мария Габриел да се разберат. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Кристина Петкова по повод спора между ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ за външно министерство преди наближаващата в началото на март ротация на правителството.

Това вече се случи веднъж, когато гласувахме доверие за състава на Министерски съвет. Сега трябва да се случи същото нещо. Има процедура за съгласуване и отчети на министрите. Смятам, че ротация ще има и тя ще мине безпроблемно въпреки нагнетяването на напрежение. Всичко ще бъде наред в крайна сметка, заяви Петкова.

Акад. Денков и Мария Габриел се разбират. Всичко е въпрос на техника и на преговори. Просто те двамата трябва да седнат и да препотвърдят приоритетите на Министерски съвет. Очакваме съвсем скоро да финализират разговорите и да ни представят състав на Министерски съвет. Оттам нататък и двамата биха могли да имат своята роля във външната политика на България, посочи депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Кристина Петкова коментира и темата за създадената вчера временна парламентарна комисия за проверка на дейността на Глеб Мишин, свързана с данни за евентуално осъществяване на неправомерно предоставяне на българско гражданство. Припомняме, че според публикация в медиите над 4000 души от бившия СССР опитват да вземат български паспорт с използвани "очевидно подправени документи" (включително фалшив акт за раждане за български произход, документи върху еднотипни бланки с поредни номера, попълнени с един и същи почерк и т.н.), като в евентуалната схема е участвал чуждестранният гражданин с руски произход Глеб Мишин.

Днес стана ясно, че това лице, за което всички очаквахме да бъде арестувано, е напуснало България съвсем необезпокоявано. След като е напуснал страната ни му е издадена мярка да не влиза в страната. Питам службите какво точно се случва. Дали с този пропуск те не се освобождават от един неудобен свидетел? Разчитаме службите за сигурност да работят ефективно. Ако те работеха ефективно, нямаше да имаме тази схема "Глеб Мишин".

По думите ѝ схемата е най-активна по време на служебните кабинети на Румен Радев.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14