Свят

Съпругата на Навални: Ще бъде потърсена лична отговорност на Путин и целия му антураж

   
Съпругата на Навални: Ще бъде потърсена лична отговорност на Путин и целия му антураж

Светът загуби Алексей Навални - личност, станала символ на свободата,надеждата и демокрацията. Руският опозиционен лидер е починал в наказателната колония северно от Арктическия кръг, където излежаваше дълга присъда, съобщи затворническата администрация.

Съпругата на Алексей Навални беше посрещната с аплодисменти на крака от журналисти в Мюнхен. Юлия Навални се обърна към медиите след като Русия съобщи, че съпругът ѝ е починал в затвора.

Ето и думите на съпругата му Юлия Навални, произнесении по време на конференцията по сигурността в Мюнхен.

"Ако това е вярно, искам Путин и целият му антураж, приятелите и правителството му да знаят, че ще им бъде потърсена отговорност, за това, което сториха на нашата страна, на моето семейство и на моя съпруг", каза съпругата на Алексей Навални.

"И този ден ще настъпи скоро. Искам да призова цялата световна общност, всеки в тази стая и хората по света, да се обединим и да сразим това зло, ужасният режим, който сега управлява Русия. Този режим и Владимир Путин лично трябва да отговарят за ужасните неща, които правят с моята страна Русия през последните години", заяви Юлия Навални.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14