Анализи

Какви са версиите за смъртта на Навални?

   
Какви са версиите за смъртта на Навални?
  google

Руският опозиционер Алексей Навални е припаднал, след като му е прилошало по време на разходка и почти веднага е загубил съзнание, твърди затворническата администрация в Колония Номер Три "Полярен вълк" в Ямало- Ненецкия автономен окръг.

На място е пристигнал екип на "Бърза помощ". Опитите за реанимация на Навални са завършили без резултат и медицинският екип е констатирал смъртта.

Обкръжението на Навални засега няма как да потвърди информацията за неговата кончина. Заместникът му Иван Жданов съобщи, че семейството трябва да бъде известено в рамките на 24 часа, но близките му още нямат официално потвърждение. Специална комисия на затворническата администрация ще установява причините за смъртта на Навални. Президентът Путин е информиран за случая.

"Извършват се всички съответни проверки, не са необходими инструкции, защото има набор от правила в това отношение“, каза Дмитрий Песков - говорител на Кремъл.

На въпрос дали става дума за откъснал се тромб, Песков отговори с "не знам". Новината за смъртта на Навални съобщи и руската държавна телевизия, като отново се позова на затворническата администрация.

"По законов ред се провежда комплекс от следствени и оперативни мероприятия за установяване на всички обстоятелства около случилото се", каза водещият на руската държавна телевизия.

"Руските власти публикуваха признание, че са убили Алексей Навални, няма как да потвърдим или опровергаем твърденията", реагира в социалните мрежи неговият сътрудник Леонид Волков.

Нобеловият лауреат за мир Дмитрий Муратов също нарече смъртта на Навални "убийство" и заяви, че условията в затвора са довели до фаталния край.

"Не желая да чувам никакви съболезнования", реагира в социалните мрежи майката Людмила Навалная.

Тя посочва, че е видяла сина си за последно на 12 февруари, когато е бил жив и здрав.

"Руско демократично общество: Не е имало тромбоза, както се говори. Не съсирек го е убил, те го убиваха съзнателно от дълго време", посочи Дмитрий Московский.

Навални излежаваше деветгодишна присъда за корупция в колония със строг режим в село Мелехово, но през август миналата година получи още 19 за създаване на екстремистка организация. Впоследствие беше преместен в колонията със строг режим зад Полярния кръг, оказала се негово лобно място.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14