Новини

Радан Кънев: Аз съм привърженик на идеята ПП и ДБ да се явим заедно на евроизборите

   
Радан Кънев: Аз съм привърженик на идеята ПП и ДБ да се явим заедно на евроизборите

Най-добре е да не признаем изборите в Русия, но какво от това. Големият проблем на едноличния режим на Путин е широкото приемане на едноличната власт от русото общество. Това не е феномен, с който ние можем да се борим. Това коментира в студиото на „Събуди се" по Нова тв евродепутатът Радан Кънев.

Той уточни, че в Русия всичко е възможно. „Навални имаше много привърженици. Със сигурност в руското общество има недоволство по много линии, но как и кога то може да се отприщи, не е дадено на нас, които мислим демократично да знаем”, добави Кънев.

По отношение на случая с Нотариуса той добави, че за наличието на подобни мрежи в българското правосъдие, включително конкретната фигура, има публикации много отдавна. „Аз съм от 22-години практикуващ адвокат.  Знаем вътре в средите, че съществуват подобни мрежи, които по същността си са мафия. За мен това винаги е бил един от основните факти да вляза в политиката. Съществуват и други подобни мрежи. Историята с осемте джуджета също беше известна дълго време. Една мафия без политически чадър не е мафия. Тя не може да съществува. В Българската политика има хора, които минимум 10 години поставят въпроса политически за съществуването на подобни мрежи, които обезмислят правосъдието”, каза евродепутатът.

Според Кънев конституционната реформа е напълно истинска , тъй като конкретните законови текстове са добри.

„Това е реформа, с която се борим от 2012 година. С Христо Иванов почти я постигнахме през 2015 година, чиито провал именно благодарение на Пеевски и Борисов през 2015 година, стана повод да се създаде „Демократична България” като категорично опозиционна формация на тогавашното управление”, добави Кънев.

Той заяви, че се надява европейските избори да бъдат за европейката политика.  Аз съм заклет и шумен привърженик на идеята ПП и ДБ да се явим заедно на европейските избори. Нашите избиратели заслужават да бъдат представени на първо място. Ние представляваме тези български граждани, които знаят, че България може да бъде силна като част от обединена Европа. Че да бъдеш европеец не е нужно да се подмазваш, каза Радан Кънев.

По думите му предстои неприятен, кален сблъсък с компроматни кампании. С вълна от пропаганда и фалшиви новини.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14