Новини

Семейство от Узбекистан живее от 22 г. в България, сега го депортират

   
Семейство от Узбекистан живее от 22 г. в България, сега го депортират

Майка и син, които родом са от Узбекистан, но от 22 години живеят в България, са заплашени от депортация. 

За случая на семейството, което живее във Врачеш, разказа сайта Балканец 

Марина и нейният син Данил Кулагини пристигат в страната ни през 2002 г. Те не успяват да се регистрират като бежанци и са с туристическа виза. Докато делото им се гледа през следващите 3 години, имам бг документи, след това са им отнети. По-късно Марина се жени и ражда дъщеря си Йоана. Като родена у нас и е българска гражданка. Данил обаче успява да завърши 12 клас, но не може да се яви на матури без документи. 

Сагата се заплита допълнително от проблеми между родителите. Стига се и до арести на майката и сина, по сигнал от пастрока на момчето. 

На 14 февруари Данил е извикан в областната дирекция на МВР - София, където се подписва за издаване на пътен документ от узбекистанското посолство в Турция с цел връщането му в Узбекистан. 

"Вярваме тези заповеди да бъдат отменени! Но дори тогава, за Данил и Марина липсва законов ред, по който да бъдат легализирани в България. Това ще е възможно само, ако закона се допълни", категорични са от „Център за правна помощ – Глас в България“, които се занимават със случая. 

Можете да  ги подкрепите на сайта peticiq.com.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14