Свят

Още 14 дни руските власти ще държат тялото на Навални

   
Още 14 дни руските власти ще държат тялото на Навални

Представители на Следствения комитет на Русия информираха адвокатите и майката на Алексей Навални, че тялото на починалия в колонията опозиционер е изпратено за химическа експертиза, която ще продължи 14 дни. Това съобщи прессекретарят на Навални Кира Ярмиш.

Федералната служба за изпълнение на наказанията съобщи на 16 февруари, че руският политик Алексей Навални е починал в колония в Ямало-Ненецкия автономен окръг. Сутринта на 17 февруари майката на Навални пристигна в ИК-3 в Харпе и получи известие за смъртта му. Ръководството на колонията съобщи, че тялото на Навални е в моргата на Салехард. Когато майката на политика пристигнала там, й казали, че няма труп.

Кира Ярмиш каза, че следственият комитет е отказал да предаде тялото на роднините, докато проверката не приключи. Както каза криминалистът Олга Фатеева, разследващите органи понякога не позволяват освобождаването на тялото с години.

Предполага се, че тялото на Навални е в моргата на областната клинична болница в Салехард, пише Нова газета Европа, като се позовава на източник. Тялото на Навални беше откарано в моргата вечерта на 16 февруари.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14