Свят

Едва на 35 г.: Внезапно е починал синът на шефа на Роснефт

   
Едва на 35 г.: Внезапно е починал синът на шефа на Роснефт

Синът на шефа на „Роснефт“ Игор Сечин – Иван, е починал внезапно на 35-годишна възраст.

Това се е случило на 5 февруари, но едва сега става широко известно. Бившият мениджър на ЮКОС Леонид Невзлин е обърнал внимание на запис в регистъра на наследствените дела, от който става ясно, че Иван Сечин е починал, съобщи „The Moscow Times“.

Леонид Невзлин е един от бившите ръководители на петролната компания ЮКОС на Михаил Ходорковски, която беше ликвидирана и прехвърлена в "Роснефт" след началото на делото срещу собственика ѝ.

По данни на телеграм канала ВЧК-ОГПУ, близък до Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ), официално се съобщава за откъснал се тромб, който причинил смъртта на младия Сечин.

Около 4 часа през нощта на 5 февруари 35-годишният Иван се оплакал, че се задушава, след което изгубил съзнание. Каналът цитира за това думите на съпругата на Иван Сечин. Проблемът му бил свързан с бъбреците. Медиците не могли да намерят правилния адрес поради снеговалежа, гласи информацията, и затова се забавили фатално - около 1,30-2 часа, след като мъжът вече е бил припаднал.

Починал е във вилно селище в Красногорск край Москва.

Според източници на телеграм канала главният изпълнителен директор на "Роснефт" Игор Сечин е забранил на руското следствие и ФСБ да разследват смъртта на сина му.

Иван Сечин е работил в Газпромбанк, а от 2014 г. е преминал в „Роснефт“. На 25 години е бил награден с орден „За заслуги пред Отечеството“ ІІ степен за „големия принос за развитието на горивно-енергийния комплекс и дългогодишен добросъвестен труд“.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14