Новини

Кметовете на десетте общини от областта застанаха зад отстранения бивш шеф на Областно пътно управление

   
Кметовете на десетте общини от областта застанаха зад отстранения бивш шеф на Областно пътно управление

Декларация против освобождаването от длъжност на директора на Областно пътно управление инж. Венцислав Ангелов изпратиха до министъра на Регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. В копие, с което редактор на „Болярски новини“ разполага, градоначалниците от региона прилагат и подписка в подкрепа на бившия вече директор, който изненадващо и без мотиви бе отстранен от длъжност преди седмица. Припомняме, че инж. Ангелов вече е заемал тази позиция преди години, а за кратко бе председател на УС на АПИ. С искане той да бъде върнат като директор на Областно пътно управление своите подписи са положили кметовете на В. Търново, Г. Оряховица, Свищов, Павликени, П. Тръмбеш, Стражица, Златарица, Лясковец, Елена и зам.-кметът на Сухиндол. Това е безпрецедентно обединение на местните управници, които са избрани от различни политически сили, но в декларацията си те подчертават, че дават подкрепа за Ангелов независимо от своята политическа принадлежност и пристрастия.

„Ние, кметовете на общини от област В. Търново, декларираме своето категорично НЕСЪГЛАСИЕ по повод освобождаването от длъжност на директора на ОПУ и настояваме той да бъде възстановен“, се казва в декларацията до министъра. Според кметовете той е доказал своите качества – прецизност, отворен за диалог, безкомпромисен професионализъм и експертни познания в работата.

„В съвместната ни работа се отнася изключително отговорно и компетентно за разрешаването на дългогодишни проблеми с републиканската пътна инфраструктура в областта. Много от проблемите, неглижирани от десетилетия, започнаха да се решават именно поради добрата комуникация и взаимодействие между общинските ръководства и инж. Ангелов“, пишат кметовете. И дават за пример как често се отзовавал като човек на първа линия при трудни и извънредни ситуации без значение на часовия диапазон, както бе при обилния снеговалеж в края на ноември миналата година.

„Изразяваме нашето категорично НЕСЪГЛАСИЕ  на тази длъжност да бъде назначен един от предишните директори на ОПУ – В. Търново, каквато информация се разпространява в публичното пространство“, пишат още кметовете до министъра. Писмото е с дата 19 февруари т. г. и се чака реакция от Андрей Цеков. Декларацията е с копие до Председателя на УС на АПИ и до Областния управител.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14