Новини

Тенчо Тенев след шофирането с 260 км/ч в София: Безумие!

   
Тенчо Тенев след шофирането с 260 км/ч в София: Безумие!

"Тази скорост е безумна, младият човек драстично е вдигнал мощността на автомобила. Там изисквания, с които шофьорите трябва да спазват при промени по автомобилите им, той не го е спазил. По този начин, колегите спряха автомобила от движение".

Това каза съветникът на премиера по пътна безопасност комисар Тенчо Тенев пред БНР по повод поредния случай на опасно шофиране.

Шофьор разви 260 км/ч по Околовръстния път на София, а за капак снима "подвига" си и го споделя в социалните мрежи.

Вчера мъжът беше задържан, а автомобилът му спрян от движение.

Установено беше, че по колата са правени подобрения, които обаче се оказват не сертифицирани и незаконни.

Въпреки високата скорост към момента отговорност от шофьора ще се търси само за модификацията на колата.

След като автомобилът е спрян е установено, че е стар, не е спортен и не е пригоден за подобни скорости. Автомобилът е модифициран, като са добавени допълнителни агрегати, допълнително турбо, три гърнета, което увеличава мощността му.

От полицията заявиха, че ще се опитат да свържат видеото, което шофьорът сам е заснел, с камери по пътното платно, за да може по официален начин да се докаже нарушението.

По думите му, проявата на младия шофьор се счита за хулиганска проява, като той може да бъде лишен от свобода до 3 г.

"Крайно време е да се вземат по-сериозни мерки за такива прояви на пътя. Ако се направи закон за автомобилното хулиганство тогава нещата ще станат по-драстични и няма да се стига до подобни случаи на опасно шофиране", обясни комисар Тенчо Тенев.

"Не са малко автомобилите, които биват модифицирани, само че те трябва да минават през технически проверки служби и повторна регистрация в "Пътна полиция". Въпросът е в това обаче как тези автомобили минават през преглед", заяви пътният експерт от Европейски център за транспортни политики Диана Русинова.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14