Спорт

Очаквано: Байерн се раздели с Тухел

   
Очаквано: Байерн се раздели с Тухел

Очакваната рздяла между Байерн Мюнхен и треньора Томас Тухел ще е факт след края на сезона, гръмнаха медиите в Германия. Решението е взето след разговор между клуба и специалиста.

Двете страни са стигнали до консенсус , че това е най-правилното решение.

Тухел бе назначен начело на германския хегемон в края на март миналата година. Договорът му с Байерн е до лятото на 2025 г.

Германецът успя да стабилизира баварците след Юлиан Нагелсман и да измъкне титлата под носа на Борусия Дортмунд в последния кръг от миналия сезон.

През тази кампания обаче играта на Байерн не върви. В момента тимът от "Алианц Арена" е в серия от три поредни поражения и изостава на цели осем точки от лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен.

Междувременно и Байерн Мюнхен, и Томас Тухел обявиха официално, че ще се разделят по взаимно съгласие в края на сезона.

"Разбрахме се, че ще прекратим работните си отношения в края на този сезон. Дотогава, разбира се, ще продължа да правя всичко възможно с моя треньорски щаб, за да постигнем максимален успех", заяви самият Тухел пред клубния сайт.

"В добра и открита дискусия стигнахме до решението да прекратим нашите работни отношения по взаимно съгласие през лятото. Нашата цел е да следваме нова футболна посока с нов старши треньор за сезон 2024/25. Дотогава всеки човек в клуба е изрично призован да постигне максимално възможното в Шампионската лига и Бундеслигата. Държа отбора отговорен в това отношение. По-специално в Шампионската лига, след загубата с 0:1 в първия мач с Лацио. Убедени сме, че ще стигнем до четвъртфиналите на препълнения „Алианц Арена“ с нашите фенове", обяви пък изпълнителният директор Ян-Кристиан Дреезен.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14