Новини

Денков: Хората очакват от нас работещи решения, за да продължим напред с реформите

   
Денков: Хората очакват от нас работещи решения, за да продължим напред с реформите

Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, то да започне с челен сблъсък на идеи, много емоции и усещане за безизходица. Нормално е и след първия сблъсък страните да седнат на масата за преговорите и да намерят общите механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цели. Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди днешното заседание на Министерски съвет.

„Именно това очакват хората от нас днес – да се намерят работещи решения, за да продължим напред с реформите, които гражданите и бизнеса очакват от нас“, допълни той.

Премиерът заяви, че почти девет месеца това правителство работи и има резултати в изключително сложна политическа конструкция само заради факта, че всички тук показахме, че можем да водим диалог помежду си, със заинтересованите страни и с партньорите ни.

„Примери от последните дни и от днес – ще одобрим бюджета на Фонд Сигурност на електроенергийната система, чрез който ще се осигурят над 2,5 млрд. лв. през тази година. Ще одобрим трансфер на 93 млн. лв. за безплатните книжки и учебници, също и 400 млн. лв. за изпълнение на планираната инвестиционна програма на общините. На база предложения от нас бюджет, преди дни ръководството на НЗОК постигна съгласие с лекарските съюзи да бъдат увеличени парите за извънболнична помощ и диагностична дейност. Ще има по-лесен достъп до ЯМР и други процедури, с които ще отменят необходимостта да се хоспитализират пациентите“, допълни той.

„Важно е да продължим напред, за да можем всяка седмица да правим уверени крачки за европейското развитие на тази България, в която искаме да живеем заедно“, каза още министър-председателят.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14