Новини

Христо Иванов разкри с какво е ядосал Пеевски и отсече: Той се самовзриви

   
Христо Иванов разкри с какво е ядосал Пеевски и отсече: Той се самовзриви

Опитваме се да разговаряме с ГЕРБ за наистина важни теми като реформите, регулаторите, борбата с корупцията, и изведнъж Делян Пеевски се самовзривява с поредния фойерверк от безвкусни пошлости. Ако на някого не му е ясно за какво става дума и къде е проблемът, ще кажа: проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор в разпределението (на властта) и не иска да има ясни правила и регламенти за политическа отговорност между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира пред журналисти в парламента думите по-рано на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, който обяви пред медиите, че е отказал на Христо Иванов „делкането“, а Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата.

„Тъй като продължаваме да вярваме, че пътят е към преговори, а не към нови избори, няма да коментирам твърденията на г-н Пеевски. Освен това нямам навика да влизам в този тип разкази от някакви срещи, защото ние сме древна професия, но професията, от която се вадят такъв тип компромати, е по-древна от нашата“, добави Иванов.

Той подчерта, че за момента важната тема трябва да бъде за регулаторите и следващият главен прокурор на страната.
„Надявам се да се успокоят страстите и да се върнем към разговорите за реформи, защото това би било отговорно“, поясни политическият лидер.

Христо Иванов посочи, че ДПС има обективен интерес да се опита да си промени позиционирането във вътрешнополитически и международен план, поради което е подкрепило реформата в Конституцията.

Това беше мъдро и разумно от тяхна страна, беше в техен собствен интерес. Но сега г-н Пеевски е напът да изгори целия този капитал с поредното си изхвърляне, защото сдържаността никога не е била негова силна черта. Никого не сме използвали, нито нас са използвали, както през цялото време се интригантства. Свършили сме работа, която е била полезна за страната, декларира пред медиите Иванов.

На журналистически въпрос с какво конкретно е ядосал Делян Пеевски, Христо Иванов заяви, че това е станало заради негова прогноза, че една предизборна кампания ще изведе на преден план ролята на ДПС и ще постави Движението във фокуса на общественото внимание.

Съпредседателят на „Демократична България“ уточни още, че не е правилно Мария Габриел да бъде изкарвана на преден план да коментира бъдещето на управлението, тъй като този разговор трябва да се проведе с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14