Новини

Съдия Цариградска директно обвини прокуратурата в бездействие по разследване дейността на Нотариуса и Пепи Еврото

   
Съдия Цариградска директно обвини прокуратурата в бездействие по разследване дейността на Нотариуса и Пепи Еврото

Подозирам Невена Зартова, че тя лично е допринесла за демоничния образ на Мартин Божанов и както и прокурорския чадър и този на службите. Това заяви съдия Владислава Цариградска по време на изслушването ѝ във временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, съобщи "Фокус".

В началото на заседанието съдия Цариградска обясни, че умишлено настоява да седне далеч от Зартова. "Не съм там където е мястото за изслушвания, тъй като професионалната ми чест и достойнство ме карат в момента да не седна там където е колегата Зартова. Ако не уважите това мое искане може и изобщо да не допринеса до вашия дебат днес", предупреди тя депутатите.

"Този механизъм и тази мафиотска структура, която беше изправена и срещу мен, се случва с много сериозно политическо влияние, медийно участие, злоупотреба от страна на прокуратурата както с бездействие, така и с репресивно разследване, както и със злоупотреба със специални разузнавателни средства или с частни копроматни банки", бе категорична съдия Цариградска. Тя обяви, че е завела дела срещу "една трибуквена медия" заради атаките срещу нея, а натискът срещу нея е започнал след очернящи публикации в тази медия.

Тези думи предизвикаха остра и крайно некултурна реакци от страна на представители на "трибуквената медия", които прекъснаха съдията с викове насред заседанието на комисията. За щастие, този епизот приключи бързо и изложението на Цариградска продължи.

"Допускам, че сте запознати с публичните ми изяви и това, което заявих пред ВСС. Срещу мен започна вв времето организирана атака с посочената медийна а публикация с предупреждение, че ще бъде свалена свързано с лицето Мартин Божанов. От мен не искаше резултата, а аз да се отведа в дело в което той участваше. След това съобщение това искане беше официално поставени среплики към мен, поздрави и предупреждения към семейството ми. Освен Нотариуса в тази цялата форма на шантаж и натиск дейност имаше двамата Цариградска посочи и имената на адвокатите Велимир Атанасов и Калин Чанков като действали заедно с Божанов. Тя заяви, че има и още един човек, който вижда в залата в момента, но той е гражданин и не спомена името му.

По-нататък в изложението си пред парламентарната комисия съдия Цариградска разказа на депутатите как и от къде да поискат данни, за да си свършат работата по разкриване на истината около дейността както на Нотаруса, така и на Пепи Еврото. Тя цитира дела, доклади, справки и други документи, които са потънали в прокуратурата, без да се предприемат мерки по изясняването им.

Работата на комисията продължава с въпроси към съдия Цариградска.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14