Новини

Делото Семерджиев: Жена потвърди, че е била в колата му по време на катастрофата

   
Делото Семерджиев: Жена потвърди, че е била в колата му по време на катастрофата

Нови свидетелски показания по делото „Семерджиев”. При днешното заседание беше разпитана една от свидетелките, които защитата на Георги Семерджиев поиска. Според адвокатите на обвиняемия тя, заедно с друга жена, имала желание да купи колата на обвиняемия и затова провела тест драйв във фаталната вечер. 

Разпитът на свидетелката Велина Аршинкова протече при закрити врати. Това поиска самата тя, за да не се изнасят данни от личния и интимния ѝ живот. След разпитването стана ясно, че обвинението иска съдът да сезира районната прокуратура за лъжесвидетелстване. В съда беше приета и експертиза, според която по три предмета от колата не е открито никакво ДНК. Това беше нужно, за да се докаже дали 37-годишният Семерджиев е шофирал джипа.

Адвокатът на близките на една от загиналите жени сподели пред NOVA, че Аршинкова признала, че по време на катастрофата стояла на задната седалка. Другата жена, която не се е явила на нито едно от заседанията, шофирала.

„Свидетелката твърди, че се е возила на задната седалка на автомобила и че няма наранявания по нея, освен някакви охлузвания. На всички, включително на съда, стана ясно, че тя лъже. Вероятно се дава последен опит да се доведе още един човек, който да манипулира съда и да излъже. Защото още от първа инстанция, автотехническата експертиза е категорична - ако някой се е возил отзад, то той няма да е жив”, посочи адвокатът на майката на загиналата Хариет Стефанович Пламен Димитров.

Припомняме, че Георги Семерджиев е подсъдим за смъртта на две млади жени при управление на автомобил със 166 километра в час, след употреба на наркотици и с фалшива книжка.

 


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14