Новини

Мария Габриел на аудиенция при йорданския крал Абдулла II

   
Мария Габриел на аудиенция при йорданския крал Абдулла II

Вицепремиерът Мария Габриел заминава за Йордания, където утре ще бъде приета на аудиенция от крал Абдулла II. 

Официалното посещение на Мария Габриел в Хешемитското кралство е по покана на вицепремиера и министър на външните работи на Йордания Айман Ал-Сафади. Двамата разговаряха в края на януари в Брюксел и обсъдиха ситуацията в Близкия изток и действията за предотвратяване на ескалацията на конфликта в региона. Утре в столицата на Йордания Мария Габриел и Айман Ал-Сафади ще обсъдят възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между София и Аман.  

Българският вицепремиер ще бъде приета на аудиенция от краля на Йордания Абдулла II.

Хашемитското кралство е важен партньор на България в региона на Близкия изток. През октомври тази година се навършват 60 години от установяването на дипломатическите отношения между двете държави. Акцент в разговорите на Мария Габриел в Аман ще бъде и  сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната по линия на противодействието на тероризма. Страната ни е готова да поеме тазгодишното домакинство на среща на върха в рамките на "Процеса Акаба". 

Крал Абдулла II поставя началото на инициативата през 2015 година. Тя включва международни срещи, насочени към сътрудничеството в борбата с тероризма, екстремистките идеологии и радикализма.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14