Автомобили

Ineos представи електрически всъдеход

   
Ineos представи електрически всъдеход

Ineos представи първия си електрически автомобил, наречен Fusilier, но не се е отказала напълно от традиционните двигатели с вътрешно горене. Новият автомобил с повишена проходимост, който следва стъпките на моделите Grenadier и Quartermaster, ще предлага възможност за използване на двигател за удължаване на пробега, за да се осигури допълнителна проходимост, когато е необходимо.

По-малък по размери в сравнение с първоначалния модел на Ineos - Grenadier, Fusilier ще разчита единствено на електрически двигатели за задвижване. Той обаче може да бъде оборудван и с "компактен" бензинов двигател, който да зарежда батериите в ситуации, в които зареждането чрез щепсел е невъзможно. Въпреки че тази конфигурация не е безпрецедентна, тя е доказала своята ефективност, както демонстрира Audi RS Q e-tron, който наскоро триумфира в рали Дакар.

Сър Джим Ратклиф, председател на Ineos, подчерта значението на включването на разнообразни технологии за задвижване, за да се постигне напредък в декарбонизацията, като същевременно се отговори на предпочитанията на потребителите. Той изтъкна основанията за предлагането на алтернативен задвижващ агрегат за Fusilier, който значително намалява емисиите, като същевременно осигурява достатъчен пробег и възможности за зареждане с гориво.

 

Ineos представи електрически всъдеход - 2

Fusilier е изграден върху персонализирана платформа, върху която е интегрирана стоманена каросерия с алуминиеви врати. Въпреки че все още не са разкрити конкретни данни за производителността, в съобщението от миналото лято се посочва, че електрическата платформа може да осигури пробег до 400 км.

Подобно на Grenadier, Fusilier е разработен в сътрудничество с Magna, базирана в Австрия, известна с опита си в областта на високопроходимите автомобили и отговорна за производството на Mercedes G-Klasse. Ineos планира да подложи Fusilier на строги тестове, включително изпитания на предизвикателния планински терен Schöckl. След успешното провеждане на тестовете производството ще започне в завода на Magna в Грац. По-рано производителят на автомобили обяви плановете си да пусне на пазара своя електрически офроудър през 2026 г., подчертавайки ангажимента си за дългосрочен успех в автомобилната индустрия, както подчерта Лин Калдер, главен изпълнителен директор на Ineos.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14