Новини

ПП-ДБ предлагат България да наложи санкции, свързани с имущество и активи на Русия

   
ПП-ДБ предлагат България да наложи санкции, свързани с имущество и активи на Русия

Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България" внесе декларация за осъждане на продължаващата война на Руската федерация срещу Украйна и на политическите репресии на режима на Владимир Путин, довели до смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални, и за решения за ускорени реформи в сектор сигурност и енергетика в Република България, които да елиминират влиянието на Руската федерация у нас. Tова съобщават от пресцентъра на ПП-ДБ.

ПГ на ПП-ДБ предлага:

- Народното събрание да се солидаризира с ЕП и потвърждава определението на Руската федерация като държава, подкрепяща тероризма.

- Да се осъжда категорично политически мотивираните репресии срещу Алексей Навални, довели до неговата смърт.

- Започва целенасочено усилие за привеждане на българското законодателство в съответствие с европейските и международни санкционни режими срещу Руската федерация с цел ефективното им прилагане на българска територия.

- Да прилага опита на партньорите от Европейския съюз в санкционирането на имущество и активи на Руската федерация в юрисдикцията на Република България и използването им за нуждите на възстановяването на Украйна от войната.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14