Новини Свят

САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по цели на хутите

   
САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по цели на хутите

САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по цели на йеменските бунтовници хути, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Ударите са нанесени по осем отделни обекта на хутите в Йемен в отговор на атаките, които те предприемат срещу кораби в Червено море, съобщи Пентагонът. В операцията са участвали и други страни, които оказват подкрепа за операцията срещу йеменските бунтовници – Канада, Австралия, Бахрейн, Дания, Нидерландия и Нова Зеландия, уточниха от Пентагона.

„САЩ няма да се поколебаят да минат към действия, ако е необходимо, за да защитят живота на хората и свободната търговия“, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин.

Британското министерство на отбраната обяви, че е участвало в съвместите удари с четири изтребителя „Тайфун“ и два самолета за презареждане. Телевизията на хутите „Ал Мазира“ потвърди, че има нанесени такива удари по йеменската столица Сана. Междувременно казаха, че са атакували петролен танкер в Аденския залив. Според говорителя на хутите Яхия Сария става дума за танкера „Торм тор“, плаващ по флага на САЩ.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14