Анализи

Росен Плевнелиев: Не може, не бива и няма да има избори 2 в 1

   
Росен Плевнелиев: Не може, не бива и няма да има избори 2 в 1

"Това, което виждам са напрежения всякакви в много и най-различни посоки. Но ще кажа така - не може, не бива и няма да има избори 2 в 1 с европейските избори", каза в "Денят започва с Георги Любенов" бившият президент Росен Плевнелиев.

"Ако има някаква политическа логика останала, ако има чувство за самосъхранение в политическите лидери на евроатлантическите партии, то не бива да има избори 2 в 1 и те трябва да решават своите противоречия по един демократичен начин пред обществото", посочи той. По думите му през последните месеци "се нагледахме на ниска политическа култура , думи, които не бива да се чуват от най-високата трибуна. Кой на кого седял в скута или делкания, или сглобки". Определи прехвърчащите реплики и словесни битки между политическите опоненти като "стая, пълна с деца, които се бият и си раздават шамари и юмруци".

"Народът не очаква подобно хулиганско отношение. Моят съвет към тях е малко повече мъдрост и смирение", каза Росен Плевнелиев. Според него меморандумът е "безспорно най-лошото, което те можеха да произведат".

"Не се прави така, че вие отнякъде да хвърлите един документ по мейла на някой, който считате, че в следващите 9 месеца трябва да бъде партньор, за да вземе историческото решение България да влезе в Еврозоната. Ако са търсили скандала - те го произведоха сами", категоричен е бившият президент. По темата за скандалните разкрития около групата на Нотариуса, Росен Плевнелиев мисли, че има опасност от "замитане под килима". Бившият президент мисли, че синхронът, който демонстрират ГЕРБ и ДПС, не се харесва особено от техните избиратели. Смята също, че ежедневните преговори между ПП-ДБ и ДПС съсипват репутацията на "Продължаваме промяната". За избора на нови председатели на ДПС, Плевнелиев изказа мнението, че е "учуден защо Кючук не е поставен на по-високите етажи в ДПС". За евентуалния политически проект на Румен Радев, Росен Плевнелиев беше категоричен, че той отдавна съществува на местно ниво и е въпрос на време да бъде официализиран.

"Този проект съществува. Питайте на местно ниво! Хората ще ви кажат "хората на Радев, хората на Радев, хората на Радев обикалят, ние се сблъскахме с тях, тук и там. Въпросът е кой е правилният тайминг, за да го официализира", посочи Плевнелиев.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14