Новини

Мария Габриел обсъжда в Аман икономическите връзки и партньорството между България и Йордания

   
Мария Габриел обсъжда в Аман икономическите връзки и партньорството между България и Йордания

Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение в Йордания по покана на колегата си Айман Ал-Сафади. Двамата обсъждат възможностите за разширяване на сътрудничеството между София и Аман в областта на икономиката, търговията и енергетиката.

В Аман вицепремиерът Мария Габриел посети бизнес парк "Крал Хюсеин". В иновационния комплекс са позиционирани над 75 международни компании и 150 стартиращи компании. Голяма част от тях развиват дейност в областта на финансовите услуги, високите технологии и медиите. В бизнес парка работят 10 хиляди души. В комплекса има и университет.

Разширяването на икономическите връзки и възможностите за задълбочаване на партньорството между София и Аман в областта на иновациите и туризма, са във фокуса на срещите на вицепремиера Мария Габриел в столицата на Йордания. Тя ще разговаря с колегата си Айман Ал-Сафади, а по-късно ще бъде приета на аудиенция при краля на Йордания Абдула II.

Важно за България е сътрудничеството с Йордания в областта на сигурността и борбата с тероризма. Страната ни е готова да бъде домакин тази година на среща на върха в рамките на „Процеса Акаба“. Крал Абдула II поставя началото на тази инициатива преди девет години. Целта й е регионално и международно сътрудничество в борбата с тероризма, екстремистките идеологии и радикализма.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14