Новини

Петков: Цените в Хърватия не са се покачили заради вкарването на еврото

   
Петков: Цените в Хърватия не са се покачили заради вкарването на еврото

Цените в Хърватия не са се покачили заради вкарването на еврото. Това заяви от Народното събрание Кирил Петков от ПП-ДБ след извънредното заседание на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

На заседанието бе изслушан управителят на Хърватската народна банка Борис Вуйчич. В заседанието участва и финансовият министър Асен Василев, както и шефът на Българската народна банка Димитър Радев.

"След като еврото е било вкарано в тяхното обръщение, доходите са се качили, лихвите по заемите са паднали и всички фалшиви новини бяха разбити на пух и прах от фактите, които бяха изнесени от гуверньора", допълни той.

На въпрос дали заради напрежението между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС може да бъде допусната нова пречка, която да бъде спънка по пътя към приемане на еврото през 2025 г., той отговори така:

"Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка относно меморандума, тяхна версия на поправка или да седнем заедно на масата."

Думите на Бойко Борисов, че отношенията между двете партии са в "ледена епоха", Кирил Петков определи като "филмчета на Пиксар".


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14