Новини

Николай Денков се срещна със Зеленски в Киев

   
Николай Денков се срещна със Зеленски в Киев

Премиерът Николай Денков се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Маринския дворец в Киев.

Българското правителство и парламентарното мнозинство работят неотклонно за осигуряването на максимална по възможностите ни политическа, военна, дипломатическа, хуманитарна и материална подкрепа за Украйна.

България обсъжда подписване на двустранно споразумение за сигурност, но първо трябва да има одобрение на НС, заяви Денков след срещата със Зеленски.

България е и една от страните съоснователки на международна коалиция за борба с депортирането на украински деца на руска територия, съобщи още премиерът.

От своя страна украинският президент благодари на страната ни за подкрепата и подчерта, че ЕС е доставило едва 30 на 100 от обещаните 1 милион боеприпаси, които трябваше за бъдат доставени.

Премиерът подари на Зеленски реплика на меча на хан Кубрат и разказа за завета към тримата му сина, че камо ако са един няма да бъдат победени.

На днешната дата Украйна отбелязва поредна мрачна годишнина. Преди десет години незаконното анексиране на Крим и Севастопол сложи началото на непрекъсната агресия на Русия срещу Украйна и отвори пътя към пълната ѝ инвазия на 24 февруари


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14