Новини

ДАНС забрани на двама руски разузнавачи, представяли се у нас за българи, да влизат в ЕС

   
ДАНС забрани на двама руски разузнавачи, представяли се у нас за българи, да влизат в ЕС
  google

Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) наложи забрана за влизане и пребиваване в държавите членки на Европейския съюз на двама руски граждани за срок от пет години. Причината - за тях има данни, че действат против сигурността на страната.

Става въпрос за Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 г. в Калининград и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 09.03.1986 г. в село Хватовка, Саратовска област.

В ДАНС е придобита информация, според която Горочкин и Горочкина са разузнавачи-нелегали, участници в операция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, целяща осъществяване на разузнавателно проникване чрез използване на чужди самоличности.

Установен е периодът, в който двете лица са пребивавали на територията на България, представяйки се за българските граждани Денис Рашков и Диана Рашкова, използвайки лични документи с посочените самоличности.

Според придобитите данни, основната цел на присъствието на Владимир Горочкин и на Татяна Горочкина в страната ни е била да се сдобият с необходимите им български документи за самоличност и с правдоподобни биографични данни, които впоследствие да използват за извършване на разузнавателна дейност извън територията на България.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14