Свят

Погребението на Алексей Навални ще бъде на 29 февруари в Москва

   
Погребението на Алексей Навални ще бъде на 29 февруари в Москва

Публичното прощаване с Алекс Навални, който почина внезапно на 16 февруари, ще се проведе в края на седмицата, съобщава новинарският сайт Meduza, като се позовава на говорителя на руския опозиционен политик Кира Ярмиш. Редица руски медии вече докладваха, че погребението е планирано за 29 февруари в Москва, предава Фокус.

"Търсим зала за публично сбогуване с Алексей. Време: края на тази работна седмица. Ако имате подходящо помещение, моля, свържете се с нас“, написа Ярмиш в социалната мрежа X.

Тялото на Алексей Навални бе предадено на майка му Людмила Навалная на деветия ден след смъртта на политика - 24 февруари. Дотогава руските власти отказваха да предадат тялото с мотива, че тече доследствена проверка.

Сътрудниците на Навални твърдят, че представители на Следствения комитет на Руската федерация са предали тленните му останки на Людмила с условието тя да го погребе тайно и без публично прощаване. Тя обаче е отказала да изпълни исканията.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков увери, че Кремъл не е оказвал натиск върху майката на Алексей Навални във връзка с предстоящото му погребение.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14