Новини

Делян Пеевски сезира главния прокурор, ДАНС и МВР за руската пропаганда у нас

   
Делян Пеевски сезира главния прокурор, ДАНС и МВР за руската пропаганда у нас

Сигнал до и.ф. Главен прокурор, Главния секретар на МВР и шефа на ДАНС подаде председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски за спешно и неотложно сезиране на органите за мрежа от 400 роботизирани сайтове, които провеждат дезинформационна война и проруска пропаганда на територията на България.

Навлизането в третата година от началото на войната на Русия срещу Украйна и в навечерието на европейските избори е от изключителна важност за националната сигурност на България и на Европа да бъдат установени всякакви форми на въздействие върху българските граждани и ефективно да се противодейства срещу всяко подобни посегателства, в името на демокрацията и защитата на гражданските права и свободи, посочва съпредседателят на ДПС.

За целта ДАНС, МВР и Прокуратурата трябва да отговорят на въпроса съществува ли мрежа от проруски ботове, която оперира на територията на България и кой стои зад тази мрежа? Има ли доказателства, че Русия провежда дезинформационни кампании, за да бъдат объркани хората чрез постоянно променящи се наративи и версии за събитията, като с това застрашава гражданското общество и социалния мир.

Сигналът от Пеевски е свързан с оповестени данни за резултати от проучвания на Фондация за хуманитарни и социални изследвания от проф. Димитър Вацов, председател на УС на ФХСИ, публикувани в сайта на Фондацията и коментирани в медиите за “Машина от сайтове-гъби”, които са близо 400 и произвеждат по 2000 публикации дневно, усилвани допълнително чрез социалните медии.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14