Икономика

Министерство на туризма предлага МВР, КПКОНПИ и ДАНС да наблюдават търговете за плажовете у нас

   
Министерство на туризма предлага МВР, КПКОНПИ и ДАНС да наблюдават търговете за плажовете у нас

Промени в тържните процедури за плажовете у нас предвиждат от Министерството на туризма. Тази година предстоят 20 нови търга за отдаване под наем на плажни ивици у нас за срок от 5 години.

"Време е да поставим още една очаквана реформа. За да е гарантира прозрачността, тържните процедури вече ще бъдат с явно наддаване. Офертите ще са публични пред всички. Ще отпадне условието цената да се предлага в запечатани пликове. Ако кандидат не се яви на търга, той ще бъде отстраняван", заяви министърът на туризма Зарица Динкова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наблюдатели на търговете ще бъдат представители на МВР, КПКОМПИ и ДАНС. Министърът на туризма Зарица Динкова представи тържните процедури, при които ще се отдават морските плажове.

"В началото на мандат установихме два основни проблема. Първият - как се харчат средствата за маркетинг и реклама. С реализацията на нов проект сме въвели нов европейски модел. Вторият проблем е отдаването на плажовете на търг", обясни министърът.

Наемните цени ще се определят по методика заради различията на отделните плажове. Наддаването ще започва от 10% от първоначално обявената цена на плажа като това се превръща в стъпка за наддаване. Когато се яви само един кандидат, търгът ще се отлага с 2 часа. Ако отново не се яви втори, тогава процедурата се анулира и се обява нов търг.

Няма да има промяната в цените на чадъри и шезлонги. Преди сезона те ще бъдат публикувани на сайта на министерството, каза още Зарица Динкова.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14