Свят

Молдова достави нова пратка хуманитарна помощ на Украйна

   
Молдова достави нова пратка хуманитарна помощ на Украйна

Правителството на Молдова достави днес на Украйна хуманитарна помощ на обща стойност 5 милиона леи (около 250 000 евро). Пет камиона, натоварени с над 75 тона помощи, бяха ескортирани от Главния инспекторат по извънредни ситуации на републиката, предаде молдовската новинарска агенция МОЛДПРЕС.
Според Министерството на вътрешните работи на Молдова пратката включва оборудване и материали, необходими за секторите на енергетиката и медицината, както и системи за кръвопреливане и дезинфектанти. Също така молдовското правителство достави хранителни продукти под формата на консерви, необходими за хората в риск.

„Министерството на външните работи похарчи над 100 000 леи за транспортни разходи – средства, предоставени от резервния фонд на правителството. Кабинетът реши да предостави хуманитарната помощ, след като на 15 ноември 2023 г. външното министерство получи списък с материалите, които са необходими, като списъкът беше изготвен от властите на Украйна“, съобщи Министерството на вътрешните работи на Молдова.

Подобна помощ е оказана на съседната страна и през миналата година.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14