Новини

Министър Динкова крие за среща с Бойко Борисов за оставането на поста

   
Министър Динкова крие за среща с Бойко Борисов за оставането на поста

Министърът на туризма Зарица Динкова не отговори днес пред медии дали се е срещала с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На въпрос на TravelNews дали са имали среща и за какво са говорили, тя обясни, че „постоянно се вижда с депутати“. „Питайте Бойко Борисов“, коментира единствено Динкова. По този начин тя не отрече категорично, че са се виждали.

От една седмица депутати от управляващата „сглобка“ и представители на туристическите браншови организации твърдят, че Динкова е търсила подкрепа при Бойко Борисов за оставането на поста и след ротацията. Тя била заведена при него от изпълнителния директор на „Албена“ АД Красимир Станев.

Самият Бойко Борисов не отговори на запитването на TravelNews. Красимир Станев нито потвърди, нито отрече за срещата. „Не е ваша работа. Не си пъхайте носа, където не ви е работата“, каза Станев. Според него Зарица Динкова е най-добрият министър на туризма досега.

Станев се хвърли да хвали министър Динкова пред различни медии през последните две седмици след като браншови организации излязоха със становища, че искат нейната смяна при ротацията. В някои от интервютата самият той споменава, че има зелена светлина за решаването на проблема за издаването на български визи за турските туристи. „Имаме зелена светлина за още по-цялостно решаване на проблема от г-н Бойко Борисов и г-жа Мария Габриел“, обяснява Станев.

От друга страна Зарица Динкова също постоянно се хвали, че работи добре с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Двете имали добри отношения и контакти, като се познавали още от Брюксел, където Динкова е била сътрудник на евродепутата от ДБ Радан Кънев.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14