Новини

Министър Тагарев: Нямаме никакви намерения да изпращаме български военнослужещи в Украйна

   
Министър Тагарев: Нямаме никакви намерения да изпращаме български военнослужещи в Украйна
  Darik

Искам да благодаря на лидерите на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ), че ме поканиха да разясня политиката на кабинета. Моята лична политика е за оказване на помощ на Украйна, Една от темите неизбежно беше срещата в Париж снощи. Бих се отзовал, ако получа покана от ГЕРБ-СДС, и да разясня всички факти и политики по отношение на помощта за Украйна и други въпроси, тъй като в момента сме свидетели на много сериозни интерпретации. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти.
На въпрос дали германски снаряди, които се произвеждат в България, ще отидат в Украйна, Тагарев заяви: „Нямам такава информация. Може да има производство по заявки от Германия, но това са български снаряди”.
По повод информацията, че в Париж е обсъждан потенциалът за изпращане на военнослужещи на територията в Украйна, аз участвах в тази среща снощи. Българската позиция е ясна и категорична – нямаме абсолютно никакви намерения да изпращаме български военнослужещи в Украйна”, категоричен бе военният министър.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14